jaha, då hade det gått 39 veckor!

Inga tecken på att det tänker komma ut något barn före BF ialla fall. Men här har vi dagens bild;Jag tycker att den ser SÅ mycket större ut på bild än här uppifrån! Det gäller att inse at man är stor som en elefant och inte tar sej fram i trånga miljöer längre:-)

Mina otrevliga utslag som härjat på magen är borta, eller ja dom VAR borta. Nu finns dom på mina underarmar istället...

När tror ni att bäbisen kommer? Hur stor tror ni den är när den föds?

Oliver vägde 4275g och var 53cm lång.
Milda vägde 3775g och var 52 cm lång.


Vad väntar vi på..??

Oliver var beräknad till den 24 april 1999, den dagen passrade lika obemärkt som alla andra dagar. Jag minns faktiskt tom vad vi åt; fiskbullar med potatis och rivna morötter, det var något jag kunde äta  exakt HUR mycke som hels under hela graviditeten. Sedn avar vi hon sen kompis och såg film, där åt vi en hel vaniljkrans delad på tre, en massa godis och annat smaskigt. Jag hade ont i magennär jag gick och la mej...
Jag vaknade före 6 på morgonen av att jag hade små värkar. Slemmisen lossnade i samma veva och allt var i gång. Vi åkte in vid 14 tiden men Oliver är inte född för än drygt 12 timmar senare efter typ en timmas krystande och lite hjälp av en sugklocka. Han föddes alltså tidig morgon 26/4 1999, en måndag.

Milda var beräknad till den 13/12 2007 och den dagen, en torsdag, passerade också som alla andra. Det passerade en hel del dagar, kändes väl som ett år ungefär! På söndagkvällen hade jag liiite värkar, givetvis hoppades jag att det skulle tillta under natten men det slutade vid 23. Så var det Måndag och Tisdag också, fast det blev värre för varje kväll. Och mer irriterande varje morgon.
Onsdag förmiddag lossnade slemmisen lite. På kvällen hade jag nog värst "förvärkar" av alla kvällarna. men de försvan iaf på natten. (På Torsdag var Oliver sjuk, han hade ont i halsen och var hemma med mej).
Vid 10 tiden började jag faktiskt känna lite små värkar igen, inget jätteonda men de var regelbundna och kändes "riktiga". Jag skickade ett sms till Jocke och berättade att det kanske var nått på G, men att han lungt kunde jobba vidare.
Vid middgtid började det hända saker och nu kändes det verkligen att det var förlossning i faggorna. Vi åkte en sväng till NoA och fikade. Vi bestämde att vi skulle ringa när vi kände att det var dags att åka in och Nicke, som var ledig fredag, skulle komma och sova med Oliver och var med honnom dagen efter. 
Vi åkte in stax efter halv 1 på natten. (Vill man läsa hela förlossningsberättelsen så finns den på min FL-sida)
 Milda föddes 16 minuter över 7 på morgonen Fredag den 21/12.
 
Hur börjar  det den här gången?
Hur lång tid tar det?
Vilken dag blir vårt tredje barns födelsedag?


mage 38 veckorJa, den blir inte mindre min lilla mage, fast den känns inte så stor ändå. Milda tycker a det är en prma stol/kudde/trumma och älskar att peta på min mystiska navel. När hon klappar på magen så lyckas hon hela tiden klösa mej, dels för att husen är tunn, dels för att hon har rakbladsnaglar..
Men vad säger ni, har den sjunkit något ännu?
I morgon har vi klarat av 38 veckor graviditet och det räcker väl? Fast nu känner jag att jag ha lite mer energi igen så jag klarar någ några vekcor till. Bara drygt en vecka kvar innan Jocke också är ledig!Bäbis trivs bra med att pressa sej mot ena sidan, tack och lov har den ju vännt sej lite så den ligger  inte och spjärnar emot "magsidan" med både fötter och händer längre. Den ligger med ryggen och rumpan där den stora bulan på höger sida och fötterna åt andra hållet...

Fixerad bäbis v 37

Nu är det alltså tre veckor kvar till det beräknade förlossningsdatumet och jag har varit på koll på mördravårdscentralen.
Jag frågade om mina prickar på magen, och hon trodde inte att det var någon fara med min levervärden. Dom brukar börja kolla upp sådant om man får utslag på flera ställen eller på större områden. Min prickar kommer och går litegran och är ju än, än så länge, bara på magen så då är det inget som hota min hälsa. (nog för att psyket far rätt illa av klåda!)

Mitt blodtryck är helt ok, 120/80 vill jag minnas att hon sa.

När jag nu la mej på britsen så kunde inte Milda leka med dom roliga leksakerna längre utan ville också liggapå britsen såklart. Hon gillar inte att tanten pillar på hennes mamma, det märks tydligt och hon måste vara nära för att kontrolera att det går rätt till.
 
Bäbisen ligger snällt med huvudet neråt, nu med ryggen mot min högra sida.
Hör och häpna, bäbisens huvud var FIXERAT. Varken Oliver eller Milda var någonsin fixerade, Milda var ruckbar ända in på förlossningen. Fast jag måste säga att jag tvivlar på att den VERKLIGEN är fixerad, jag tyckte så sent som i går att den vred sej där nere..

Liten har inte sjunkit ner i bäckenet ännu (hur det går i hop med fixerad kan ni gärna få förklara för mej) utan ligger fortfarande med benen så långt upp mot (nästan under) revbenen som det är möjligt.

Mitt SF är nu 35
Och Ja, det syns att vi har ännu en bäbis som vägrar krypa dit ner. Har jag ett obekvämt bäcken??
Nästa gång jag ska till Barnmorskan blir den 4/2, dvs dagen innan beräknat. TÄNK omjag skulle slippa åka dit och istället få åka på förlossningen?! Det är inte utan att jag veerkligen hoppas på det.
Jag föder JÄTTE gärna när som helst. Gärna i helgen eftersom Jocke då inte kan åka till Skellefteå nästa vecka :-)

Hallonblads the..

.. ska tydligen hjälpa till att stärka livmodern.
Det ska öka sammandragningarna och på så sätt så tränar ju livmodern inför förlossningen. Dessutom är det bra att dricka efter förlossningen för att underlätta ihopdragandet.
En del förespråkar att det kan starta en förlossning, och andra säger att det är erkningslöst.
Jag tvivlarpå att något kan starta en förlossning innan kroppen är redo men att hjälpa livmoderna att dra ihop sej är ju inte helt fel. Dessutom gillar jag verkligen the så jag ska ge det en chans iaf!
I går när jag var på stan så tog jag en snabbis in på Life och fyndade en påse hallonblad för ynka 29 kronor.
Jag ska nog testa en kopp i kväll tror jag!


Magen 36+0

Jag vill nog påstå att den har växt lite, och det är fullt med bäbis i varenda vrå!
Jag tror att liten är ungfär lika stor som Milda, möjligen längre..

36 fulla veckor!

Nu är det alltså bara 4 veckor kvar til den beräknade förlossningen!!
Ja, det känns att tinden börjar gå lååångsammare. Vissa dagar undrar jag vad jag tänkte på när jag medvetet gav mej in på att vara höggravid med en ettåring. Men jag kan inte säga att det är så där fruktansvärt jobbigt som många verkar tro. Milda sover ju fortfrande (oftast) två gånger per dag. hon går själv både ute och inne och kräver bara väldigt mycket närhet. Hon är ett akivt och nyfiken barn, men samtidgt inte på ett jobbigt sätt!  Men visst är det ju i stort sett omöjligt att ta sej upp från golvnivå med en 11 kilos gullunge fastklamrad runt halsen..
Min kära make har nu sökt semester de två första veckorna i februari så jag får avlastning och välbehövlig vila den sista tiden, det känns väldigt tryggt och bra att han inte ska åka på olika jobb runt om i hela sverige!Detta finns att läsa på babycenter.com:
"I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer in på BB/KK"

-Ok jag kan föda om en vecka! Det funkar för mej! Har du tänkt komma ut då min lilla skatt??

MVC besök, v 35+0

Jag har varit på kontroll hos barnmorskan!
Bebben mådde bara bra, BM sa att den nog ligger med ryggen mot min rygg och sparkar frammåt (ja tack, det känns) troligen med huvudet nedåt men det var lie svårt att känna på grund av ställningen.

Jag har fått små elaka röda utslag på magens "undersida" (altså jag kan inte se dem mer än de som är på sidan), det kliar som s**an. Jag har också lite utslag runt ena ögat, snyggt!
Bm trodde dock inte att det var något att oroa sej för.
Sånna här utslag brukar jag få när jag äter penicilin eller om jag har streptokocker/halsfluss (då får jag alltid hud streptockocker som ett brev på posten). Nu vettetusan vad det beror på. De liknar inte de utslag jag hade när jag väntade M, dom var stora, röda och lixom svullna (och på benen)..  Jag hade liknande utslag när jag gick igenom ett mindre h-vete i min "livs situation", då var jag till en läkare som sa att det var stressrelaterat och skulle gå över d jag mådde bättre. Nu mår jag ju som en prinsessa och känner mej allt annat än stressad så det kan ju då inte vara det. Så nu vet jag verkligen inte vad det kan bero på.
Okej, jag äter en stadig mängd blodapelsiner per dag..

Mitt SF mått ligger på 33 nu.


Det kanske inte bir en 5 kilos bäbis ialla fall :-D
 
Jag har riktigt krafitga sammandragningar, mest på kvällarna men lite då och då. Det är ju helt normalt att man har det eftersn livmodern tränar upp sej, dessutom får man tydligen fler och kraftigare sammandragningar och fförvärkar för varje graviditet.
Med Oliver hade jag nog inget som ens liknade en värk för än det var förlossningen som startade på riktigt. Jag hade inet några sammandragningar heller vad jag kan minnas.
När jag väntade Milda så hade jag sammandragningar i den senare delen av graviditeten,  men  bara så att magen blev hård en liten stund då och då. Jag vet egentligen inte vart den "medicinska" gränsen mellan förvärkar och sammandragningar går men jag sätter den vid när smärtan blir en del av det hela. När jag väntade Milda så hade jag ganska kraftiga sammandragningar de sista veckorna, förvärkar som till stor del liknade förlossningsvärkar den sista veckan. Dom var då regelbundna och smärtsamma på kvällarna.. 
Nu har jag haft lättare sammadragningar större delen av graviditeten, inget besvärande alls bara en hård mage emellanåt. Sedan v 20 ungefär så har detta ökat succesivt och nu har jag sammandragningar som i all bemärkelse liknar värkar fast utan själva värken. Det trycker nedåt som bara den och känns ju allt annat än skönt även om det inte gör ont. 
Om jag håller igång mycke, bakar eller går på stan till exempel så får jag något träningsvärksliknande i livmodern dagen efter...
Bara 3-8 veckor kvar nu!  


RSS 2.0