BM besök, v 20

Ja, man ska gå vecka 20, men nu är jag ju i vecka 21 (20+3)
Vi lyssnade på bebben hjärta och det puffade på som ett tåg, mitt blodtryck var normalt och mitt HB bra. Hon mätade inte magen däremot, men jag kan berätta att livmoderns övre kant nu är ca 2 fingrar ovanför naveln..

Jag blev ju lite besviken när hon sa att man inte mätar för än v 25, jag hade ju förberett en fin SF kurva-bild och allt!! Får väl fylla i den nya kurvans början om 4 veckor då..
Som parentes kan jag nämna att Oliver föddes 4275 g tung och 53 ca lång. Milda vägde 3775g och var 52 cm lång. När barnmorskan tod de sista måtten på Milda magen sa hon att detta skulle bli en väldigt stor bäbis, troligen större än Oliver..


 

Milda tyckte att MVC (samma ställe som BVC) var ett kul ställe att leka på och tittade nyfiket på mej när barnmorskan lyssnad på bebben hjärtljud.

Snart halvägs!

Idag har jag gått 138 av 180 graviditetsdagar, 49,6% enligt Familjelivs graviditets uträkning.
Jag riktigt känner hur magen har växt den här senaste veckan, delvis av allt onyttigt jag ätit skulle jag tro..  Bäbisen där inne verkar då må bra, den buffar och skvalpar på ganska ofta. 
Oliver längtar tills bäbisen känns lite mer på utsidan. Här om dagen sa han "mamma, jag tycker inte om när du väntar barn" jag frågade givetvis varför han inte gillade det och han svarade "det tar ju en hel evighet till den kommer UT!" 
En annan dag så kom han på att det är ju faktiskt rätt smart at vi får en till bäbis som kan använda alla Mildas kläder nu när hon växer ur dem så fort. Han verkar verkligen fundera mycket på sitt nya syskon där inne!

Ultraljud!

Mysigt var det att se den lilla krabaten!
Den var ganska stillsam men rörde lite på armarna och benen för att visa att den kunde. Sköterskan (eller barnmorskan, ja vad har ultraljuds-tanten för titel?) visade alla möjliga detaljer på vårt barn, tex hjärnans alla delar, hjärtat,magsäcken lungorna och urinblåsan. Hon förklarade och berättade om allt vi såg. Det var jättespännande och mycket intressant att se att allt lixom redan finns på plats. Liten "andades" fostervatten och tränade sin alungor under tiden. 
Bäbisen är 19 cm lång 240 gram. Enligt ultraljudet beräknades födseln till den 5/2. Men jag tror ju att vi får vänta tills datumet blir tvåsiffrigt innan vi får vårt mirakel i våra famnar. Kanske en allahjärtans dag bebbe?

Jag har ju tidigare berättat att jag drömmt om barnet som en pojke, och i mina tidgare graviditeter har jag haft samma kön på barnet genom hela graviditeterna.  Och det har stämmt båda gångerna!
Men nu drömde jag här om natten att det var en flicka och tänkte genast att HJÄLP nu är det två som Oliver vill!!
Kände ett liiitet drag av panik när UL-tanten sa "jag ser 1.........barn." I tystnaden han jag tänka att ok, det prdnar sej nog med två ;-) Men det var ju tack och lov bara en liten krabat där inne!
jocke tror stenhårt på at det är en flicka, vi såg nämnligen inte något alls mellan bäbisens ben. Men vi frågade inte, det blir en härlig överaskning i februari istället.

Så här ser beben ut! Den här bilden visar rakt frammifrån, man ser att det håller ena armen,  den andra neråt magen och benen är ihopvikta.Här inne bor bebben


17 veckor avklarade

Liten är nu 17 veckor, inne på sin 18:e! Tiden går ju ruskigt mycket fortare än den gjorde när Milda låg i min mage. Kanske för att jag har fullt upp med den blivande stora systerns alla bestyr.. Två veckor kvar till Ultraljudet, längtar efter att få se vår lilla skapelse.
Jag drömmer mycket konstiga drömmar just nu, bla så drömmde jag var på ett UL och jag såg tydligt att den hade en snopp. Men sköterskorna sa bara "nej nej, det är för tidigt att se det ännu". Dessutom var det ungefär som at se på tv, färgskärm och allt *skratt*
Jag har faktiskt drömmt om mina barn varje graviditet och det har bara varit ett kön hela graviditeten. Båda gångerna har det  faktiskt stämmt, får väl se om det är en liten kille den här gången då?!  Liten gör sej "hörd" varje dag nu, skönt att känna at den rör sej så att man vet at den finns där. Det känns at tdet är små små fossingar och händer som boxar på..

Jag har inte tagit någon bild på magen ännu, fast det börjar verkligen synas att det växer någon där inne. Jag kan istället
bidra med en bild på hur min lilla plutt ser ut på ett ungefär:
"Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. "


RSS 2.0