Lite att gämföra med!

Efter lite bök och stök så har jag nu fått tillbaka lite bilder till min dator. (dom har varit på utflykt till den stationära ;-)
Det jag då var tvungen at kolla på var min Milda-mage i samma vecka som jag är i nu. Jag väger ju helt klart en aning mer nu, det skyller jag på att jag aldrig han gå ner allt sedan min förra graviditet..
Jag tyckte först att magen såg ungefär likadan ut nu..
men döm själva:


Tyvärr hade jag ingen frammifån bild i denna vecka..


Ingen plopp-navel här inte

Som svar på teorin om naveln kan jag bara säga att jag har aldrig haft någon plopp-navel med något av barnen, så här har det inte visat på pojke eller flicka! 
Min mage blir bara helt platt med en mysko fläck  som i vanliga fall är en kraterliknande navel..
Milda gillar som sagt att klösa på denna lite skrövliga fläck så nu blir väl aldrig naveln som vanligt igen :-)

Bara 10 veckor kvar nu!

Nu känns det som at magen, eller iallafall bebben inuti magen, gjort enspurt. Den fyller ut hela magen och kräver verkligen sitt utrymme. Sitta lite ihopsjuknen och äta är bara att glömma, ska jag få ner något så är det bara att sträcka på ryggen. Bäst verkar liten trivar i det "över högra hörnet" där det ofta blir en stor bula och restan av magen blir mjuk.

Milda gillar magen, på kvällarna när vi myser lite i sofan så drar hon upp min tröjja för a pilla lite på min mystiska navel och så klappar hon på magen eller "trummar" med båda händerna. Lite busigt gör hon det men så gör hon också när hon goas, svårt att vara försiktig med dom små händerna...
 
Här kommer Bilder från alla håll och kanter, kanske har ni några kvalificerade gissningar på vad som döljer sej där inne??
Jag är inet alls säker men tror nog att det är en Pojke, Jocke är stensäker på en flicka och vår lilla expert (Oliver) har inte bestmmt sej ännu. Annars har han alltid haft rätt när han gett sej på en gissning.
Och det här är vad jag ser när jag tittar ner mot fötterna


Fler "ledtrådar";
Det är en svag hormonrand över hela magen, men den har funnits kvar sedan Milda-magen faktiskt och jag tror inte att den har blivit starkare ännu. (Jag har haftt en krafitg rand med både Oliver och Milda, den kom ganska sent med M vil jag minnas.)
Med Milda så hade jag en ganska luden mage, det har jag inte nu.
Men håret på huvet och, ja på alla ställen man har hår i vanliga fall, växer som gräs.
Jag är vansinnigt torr om huden.

Ja jag kan inte komma på så mycket annat :-)


Barnmorske besök!

Igår var jag till Barnmorskan där vi mätade magen och lyssnade på bäbbens hjärta.
Milda lekte glatt på golvet ända tills jag la mej på britsen, då blev hon lite avvaktande men ändå nyfiken. Hon kom til britsen där hon stod och höll mej i handen med blicken fixerad på BM Lisa som för att se till att hon inte hittade på något farligt.

SF måttet var denna gången 27, hjärtljuden låg på 140 och mitt blodtryck var bra.
Magen v28

Bebisen har snurrat och vänt sej en hel del de senaste dagarna. Det är inte alls skönt att ha en bäbis på tvären och det känns mycket obehagligt när den vrider sej (eller jag tror att det var det den pysslade med i går). Känns som att den klämmer ihop några nerver eller något! Det lixom trycker lite i den neder regionen av livmodern och känns som att bäbis vrider fram och tillbaka och det ilar ända ner i underlivet.. Jag har hört en liknade beskrivning av hur det känns när barnet fixerar sej i bäckenet. Men mina andra barn har alrig fixerat sej, Oliver nöjde sej med "nedsjunken och ruckbar", Milda hade inte ens sjunkit ner helt i bäckenet Tisdagen innan hon föddes (hon föddes en fredag). Så jag har svårt att tro att det är detta som liten pysslar med där inne redan i v 28!  Dessutom tror jag att den vänder sej på tvären ibland fortfarande, magen blir så snygg då ;-) 

Men tänk, den här bäbisen kanske är "väluppfostrad" redan i magen och tänker bete sej som protokollet säger?!  
 
Här har vi en bild på magen tagen i går, idag har vi gått 28 veckor. 
Pojk- eller flickmage? Kanske måste jag ta några nya, frammifrån och så för att ni ska få underlag att gissa ifrån?!

 

27 veckor

Nu har det gått 27 veckor sedan vår lilla skrutt flyttade in i min mage! Jag ska verkligen ta och lägga ut en magbild snart, men jag tycker inte at magen växt så mycket egentligen..

Nu, om jag förstått skaen rätt, så går jag in i den tredje (och sista) trimestern, känns ju som en hel evighet kvar till februari men samtidigt så flyger ju tiden iväg.
Här om dagen så sparkade pyret i magen till sin pappa ordentligt. Han har kännt att den rört sej förut, men nu fick han sej en riktig känga mitt i handen! Mysigt att den vill ge sej till känna!

Det här finns att läsa om ett 27 veckors "foster" ;

"Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. "Ett citat jag hittade på en annan blogg;

"En bebis kommer göra kärleken starkare, dagarna kortare, nätterna längre, plånboken mindre, hemmet gladare, kläderna sjaskigare, det förgångna bortglömt och framtiden värd att leva för."
-Don Herold


RSS 2.0