100 dagar kvar!

Enligt graviditets uträkningen på Familjeliv.se så har det gått 180 av 280 gravitets dagar nu, men jag tror att vi får vänta lite mer än 100 dagar tyvärr.
Allt känns i alla fall jättebra! Magen växer, men jag är inte så superstor som jag hört att jag "skulle bli" eftersom det är så tätt mellan mina pluttar. Jag har mått bra i ryggen och fogarna i några veckor men ontet har börjat komma tillbaka nu.  När jag väntade Milda hade jag var jag sjukskriven vid det här laget och hade redan varit hemma en par veckor så jag känner att ag klarat mej bra ändå. Kanske för at jag gör så lite fysika saker som möjligt.
Jag har däremot jätteont i fötterna om jag stå eller går mycket. En dag på stan tar knäcken på mej, det är som att gå på ett blåmärke elelr en lårkaka!
Som tur är så brukar jag flitigt smörja och massera Jockes fötter så han har en hel del att ge tillbake ;-) 

Oliver gillar att prata om tid, år och månader och leka lite lite kring det hela.  Han säger att jag har varit gravid i två år och kommer att vara det i tre (2007 med Milda, 2008 och 2009 med den här bebben) och även om det inte ÄR tre HELA år, så känns det fakriskt lite så ibland. 
Jocke säger att jag på det sättet kommer vara gravid i minst 4 år, men det är en annan storry..


 


Besök hos barnmorskan!

Idag är jag gravid i vecka 24+4 (dvs24 hela veckor och 4 dagar) och vi har varit till mödravårdcentralen på kontroll.

HB 125
SF 24cm
Lilla hjärtat slog 145-150 slag/min
 
Milda tyckte att det var väldigt konstigt att "tanten" pilade på min mage och tittade fundersamt från pappas famn.23 veckor

På fredag är bäbisen i min mage 23 veckor! Jag har varit lite dålig på att skriva i bäbisbloggen, men det händer inte så mycket i magen just nu. Liten sprattlar runt som en fisk, mest på kvällarna och lite på nätterna. Storasyster tycker att det är något konstigt som försegår där inne och storebror har kännt rörelserna en gång han med. 
 
I går såg jag och Jocke "sjukhuset" på tv. Där var det en 18åring som fick en son i 25:e graviditetsveckan. Den var så stor tycker jag, fast liten egentligen. Men det känns overkligt att mitt lilla pyre, som känns mer som en fisk än ett barn, snart är SÅ stor. Det var ju en "riktig" fullt utvecklad bäbis som fick ligga innanför sin pappas (och mammas) tröja och mysa med bara lite slangar (troligen för att andas). Jag hade nog en föreställning av att bäbisen skulle få ligga i kuvös hela tiden i en helt skyddan miljö typ.
Men vi vill båda at bäbisen ska stanna åtminstånne 15 veckor till så den är riktigt färdig! Fy va trist och jobbigt att ligga på neontalavdelningen i 15 veckor innan man kan åka hem med sin lilla goding. Det är så mycke trevligare att ha den i magen!

Jag längtar tills jag ska till barnmorskan nästa gång, det blir den 20/10. Då ska vi både mäta min mage och mäta min Milda!
Henne har vi inte mätat sedan hon var 7 månader och hon har nog växt en hel del på 3 månader!

RSS 2.0